Szabadszállás Város

Hírmondó Online Friss

Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson

 

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00004

Kedvezményezett: Szabadszállás Város Önkormányzata

Település: Szabadszállás

Forrás: ERFA

Program: TOP plusz

Támogatási arány: 100%

Támogatási összeg: 97 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége 2022. 09. 01.-2024. 08. 31.

Státusz: Folyamatban

 

Szabadszállás Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, azaz a TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00004). A projekt keretében 97,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

 A „Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson” című pályázat keretében Szabadszállás Város Önkormányzatának (https://szabadszallas.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása.

A fejlesztés keretében a Kabók Lajos utca szilárd burkolatának felújítása valósul meg.

A Kabók Lajos utca összeköti a két fontos szomszédos város, Izsák és Kerekegyháza felé kivezető utakat. Továbbá ezen az utcán közlekednek a távolsági buszok a Buszpályaudvar felé, és a Buszpályaudvartól. 

Figyelemmel, hogy a jelzett utca gyűjtőút funkciót lát el a településen, forgalmi leterheltsége nagy, így fokozott az igény a megfelelő minőségű burkolat kialakítására. 

A pályázat keretén belül a beton burkolatra aszfalt réteg kerül ezzel kiegyenlítve, és megszüntetve a jelenlegi balesetveszélyes szintkülönbségeket, javítva ezzel a lakosság közlekedési komfortérzetét. 

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakasz biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a település egyik legforgalmasabb utcáját, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonságát fokozza.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás, Kabók Lajos u. 1-36., hrsz.: 1039.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Épületenergetikai fejlesztés Szabadszállás településen

 

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00014

Kedvezményezett: Szabadszállás Város Önkormányzata

Település: Szabadszállás

Forrás: ERFA

Program: TOP plusz

Támogatási arány: 100%

Támogatási összeg: 270 251 353 Ft

Megvalósítás kezdete és vége 2022. 07. 01.-2025. 06. 30.

Státusz: Folyamatban

 

Szabadszállás Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergetikai fejlesztés Szabadszállás településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00014). A projekt keretében 270,25 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település két központi épületének energetikai korszerűsítése.

 Az „Épületenergetikai fejlesztés Szabadszállás településen” című pályázat keretében Szabadszállás Város Önkormányzatának (https://szabadszallas.hu/) célja Szabadszállás Polgármesteri Hivatal (6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1. Hrsz: 30) és Szabadszállás Rendelő (6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1/a. Hrsz: 32) energetikai fejlesztése.

A pályázat keretén belül a műemlék védett Polgármesteri Hivatal esetén zárófödém (padlás) hőszigetelés, homlokzati nyílászáró csere, illetve felújítás, fűtéskorszerűsítés, míg a Rendelő esetén utólagos homlokzati hőszigetelés, zárófödém (padlás, árkád) hőszigetelés, homlokzati nyílászáró csere és fűtéskorszerűsítés valósul meg.

A fejlesztés eredményeként javul az épületek energiahatékonysága, ezen belül pedig a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátása csökken.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1., hrsz.: 30.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 • A kedvezményezett neve: Szabadszállás Város Önkormányzata
 • A projekt címe: Óvodafejlesztés Szabadszálláson
 • A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BK1-2022-00016
 • A szerződött támogatás összege: 80 000 000 Ft
 • A támogatás mértéke: 100 %
 • Támogató: Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok lrányító Hatóság
 • Konzorciumi partner: BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

 • A projekt tartalmának bemutatása: Meglévő óvoda épületvillamossági korszerűsítése, meglévő óvoda épületgépészeti korszerűsítése, óvodai neveléshez kapcsolódó eszközök beszerzése, nyilvánosság biztosítása.

  A projekt hozzájárul a felhívás céljaival összhangban a gyermekek és a társadalom egészségfejlesztéséhez, a családok életminőségének, a szülők munkába való visszatérésének segítéséhez, csökkenti a társadalmi különbséget és mindenki számára egyenlő esélyt teremt, elősegíti a szükséges kompetenciák fejlesztését, amelyek a gyermekek későbbi iskolai teljesítményét, szocializációját, személyiségfejlődését megalapozzák. A projekt szerepet játszik a hátránycsökkentő és tehetséggondozó folyamatokban.

   

  A projektben tervezett tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférés.

   

  A fejlesztéssel érintett intézményben működő óvodai férőhelyek száma: 200.

  A fejlesztéssel érintett intézményben óvodai ellátásban részesülő gyermekek száma: 198

 • A projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2024.12.31.

  2023 61 6 12 14 33 a3 fekvo nyomda

 

 

 

A projekt címe: Belterületi útfejlesztés Szabadszálláson

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00004

Kedvezményezett: Szabadszállás Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 97 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Projekt tartalmának bemutatása: A Kabók Lajos utca összeköti a két fontos szomszédos város, Izsák és Kerekegyháza felé kivezető utakat. Továbbá ezen az utcán közlekednek a távolsági buszok a Buszpályaudvar felé, és a Buszpályaudvartól. A burkolat erősen repedezett és megsüllyedt. A süllyedésekkel és kisebb-nagyobb kátyúkkal tarkított burkolat balesetveszélyes és kellemetlen zaj és rezgéshatásokat okoz. Figyelemmel, hogy a jelzett utca gyűjtőút funkciót lát el a településen, forgalmi leterheltsége nagy, így fokozott az igény a megfelelő minőségű burkolat kialakítására. A projekt keretében a beton burkolatra aszfalt réteget kerül terítésre ezzel kiegyenlítve, és megszüntetve a jelenlegi balesetveszélyes szintkülönbségeket, javítva ezzel a lakosság közlekedési komfortérzetét. Az út felújítása nagy jelentőséggel bír, hiszen a település egyik legforgalmasabb utcája.

A projekt megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás, Kabók Lajos utca 1-36. 1039 hrsz.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. augusztus 31.

FÜLÖPSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

„ FÜLÖPSZÁLLÁS-SZABADSZÁLLÁS BALÁZSPUSZTAI bekötőút felújítása, ágaprító -, és talajmegmunkáló gép beszerzése” projekt

Bővebben ...

Projekt megnevezése:

3.1.1 pályázat

 Leromlott városi területek rehabilitációja Szabadszálláson

Projekt azonosító száma:

TOP-4.3.1-15-BK1-2016-00004

 

Bővebben ...

Projekt megnevezése:

3.1.1 pályázat

 Szociális alapszolgáltatás (étkeztetés) infrastruktúrájának fejlesztése Szabadszálláson

Projekt azonosító száma:

TOP-4.2.1-16-BK1-2017-00006

 

Bővebben ...

Projekt megnevezése:

3.1.1 pályázat

Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Szabadszálláson

Projekt azonosító száma:

TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00002

 

Bővebben ...

 1. 2018. május

FÜLÖPSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

TÁJÉKOZTATÓ közlemény FÜLÖPSZÁLLÁS-SZABADSZÁLLÁS BALÁZSPUSZTAI bekötőút felújítása, ágaprító -, és talajmegmunkáló gép beszerzése” projekt

Bővebben ...

2018. május 2-ával megkezdődött Kecel Város Önkormányzata és konzorciumi partnerei „Bölcsődei fejlesztések Bács-Kiskun megyében” című, 39 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású projektjének megvalósítása. A projekt keretében 10 helyi önkormányzat, 1 nemzetiségi önkormányzat, 3 önkormányzati társulás, 1 közhasznú egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő nonprofit szervezet nyújt be támogatási kérelmet a 0-3 éves gyermekek bölcsődei ellátásának, az ennek keretében nyújtott szolgáltatások minőségének javítása érdekében.

A konzorcium vezetője: Kecel Város Önkormányzata Konzorciumi partnerek:

- Bátmonostor Községi Önkormányzat - Bugac és Bugacpusztaháza Intézményfenntartó Társulás - Dunavecse Város Önkormányzata - Gara Községi Önkormányzat - Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat - Jakabszállás Község Önkormányzata - Jánoshalma Városi Önkormányzat - Jászszentlászló-Móricgát Község Önkormányzatok Társulása - Kiskunhalas Város Önkormányzata - Tisza menti Köznevelési és Gyermekjóléti Társulás - Orgovány Nagyközség Önkormányzata - Soltvadkert Város Önkormányzata - Szabadszállás Város Önkormányzata - Apraja Falva Közhasznú Egyesület - Tiszakécske Város Önkormányzata - Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.

A projektet megvalósító konzorcium célul tűzte ki a kisgyermekes családok munkaerőpiacra történő visszajutását oly módon, hogy a bölcsődéiket kellemes, hangulatos és jövőbe tekintő légkörré kívánják alakítani, úgy, hogy ezáltal még több szülő a gyermekét jó szívvel a bölcsőde intézményébe írassa. Ez elősegíti a szülők munkavállalását, hiszen mindkét szülő nyugodtabban vállal úgy munkát, sokkal koncentráltabban tud saját munkavégzésére összpontosítani, ha tisztában van azzal, hogy gyermeke egészségére, igényeire a lehető legalaposabb módon odafigyel a nevelőtestület. A vidéki települések vonzerejét is növeli a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése.

Az eszközlistákban feltüntetett tárgyak, eszközök beszerzésével konzorciumi partnerek tovább szeretnék növelni a kisgyermekek ismereteit önmagukról, valamint tágabb és szűkebb környezetünkről. Fejleszteni kívánják a finom-motorikus készségeit, hozzá szeretnének járulni az egészséget testi, lelki, értelmi és érzelmi fejlődésükhöz. Ezeket a célokat szem előtt tartva válogattak össze a szerepjátszáshoz, a konstruáláshoz, az érzékelés- és észlelésfejlesztéshez, az anyanyelvi és művészeti neveléshez, mozgásfejlesztéshez szükséges kül- és beltéri játékokat, eszközöket. Mindezen játékok megfelelő tárolásának érdekében szükségesek a tárolók, bútorok beszerzése is.

A megvalósítók további céljai között szerepel mosókonyha fejlesztése mosó- és szárítógéppel. A lecserélendő mosógépek már régiek, ehhez mérten jelentkeznek is a különböző meghibásodások. A szárítógép hiányát a pályázók főként a téli időszakban és az esetenként a gyermekek körében előforduló vírusos megbetegedések idején érzik meg. Az említett okok miatt szeretnének új mosógépet és egy szárítógépet a pályázat kapcsán beszerezni, ezzel a fejlesztéssel hatékonyabbak lennének a
különböző textíliák tisztítása, mosása, szárítása (ágynemű, ágyneműhuzat, textil pelenka, plédek, bölcsődei ruhák, stb.), gyorsabban visszakerülhetnek a csoportokba a mosható játékok is (textilbabák, plüssök, szerepjátszáshoz szükséges ruhák, stb.), illetve hatékonyabbak lehetnek a fertőzések kialakulásának megelőzésében.

A projekt keretében beszerzésre kerül nevelőmunkát segítő IKT eszköz, ami a mindennapi munka része, gyerekekkel zenehallgatásra, képek, filmek nézésére, rendezvények visszanézésére használják, a napi jelentéseket, dokumentációt készítik rajtuk.

Sajtóközlemény projekt indításról

Sajtóközlemény projekt zárásról

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

Projekt megnevezése:

Komplex programok Szabadszálláson a társadalmi együttműködés erősítéséért

Projekt azonosító száma:

TOP-5.2.1-15-BK1-2016-00003

Kedvezményezett:

Szabadszállás Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

116 000 000 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Szociális Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

 1. május 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

 1. augusztus 31.

Bővebben ...

 

Időjárás

Látogatók

1.png2.png5.png2.png3.png8.png3.png
 • IP Címed: 100.28.132.102
 • Böngésző: Unknown
 • Verzió:
 • Op. rendszer: Unknown

Cookie "Süti" tájékoztató

Az Európai Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. “cookie”-kat vagy “sütiket” használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az “Elfogadom” feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.