Tájékoztatjuk a lakosságot,
hogy 2011. JÚLIUS 18-án ÜNNEPÉlyES KERETEK KÖZÖTT megindult a
„SZABADSZÁLLÁS VÁROS KÖZPONTI PARKJAINAK REHBILITÁCIÓJA” Című pályázat

A szabadszállás város önkormányzata A TÁMOGATÁSI SZEZRZŐDÉSBEN ÉS A PÁLYÁZATÁBAN FOGLALTAK SZERINT eURÓPAI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ALAPBÓL (ERFA), VALAMINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ CII. TÖRVÉNY ALAPJÁN A XIX. UNIÓS FEJLESZTÉSEK FEJEZET DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM JOGCÍMCSOPORT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI AKCIÓK ELŐIRÁNYZATBÓL EGYSZERI, VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT
Cím: 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.
Pályázat kódszáma: DAOP-5.1.2/B-2009-0006


• Projekt leírás:

A Szabadszállás Város Önkormányzata 2010. március hónap nyert pályázati forrást, 47 408 453,- Ft összegű támogatást a „SZABADSZÁLLÁS VÁROS KÖZPONTI PARKJAINAK REHABILITÁCIÓJA” című projektjére. A DAOP-5.1.2/B-2009-0006 pályázatban szereplő akcióterületen elsősorban a városközpont fejlesztése, korszerűsítése, felújítása valósul meg.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a város „szívében” kialakításra kerül reményeink szerint egy jól funkcionáló központi terület, parkosítással a zöld felület felújításával, rendezésével és megfelelő utcabútorok elhelyezésével, kicserélésével. A beruházás során vizuálisan „egybe nyitjuk” a meglévő parkokat, hangsúlyozva ezzel az alföldi város jellegzetességeit.

A projekt során Szabadszállás Város Önkormányzata által az alábbiak kerülnek felújításra:

• Mindszenty tér

A működésképtelen szökőkutat újra üzembe helyezzük

• Kálvin tér (központi áruház előtti tér)

Nagyobb közösségi tér kialakítása, új burkolattal valamint dekoratív környezetet biztosító növényzettel, így rendezvények tartására alkalmas teret biztosít.

• Kálvin tér (Polgármesteri Hivatal előtti tér)

A meglévő virágágyásokat új burkolattal egy síkba hozzuk, a Hivatal épülete így kiemelkedik, de az aszfalt burkolat megbontásával a zöldfelületet növelve összekötő elem lesz a Mindszenti téri parkhoz.

• Kálvin tér (református templom előtti park)

Itt lesz a legnagyobb jelentőségű térburkolat, kellemes pihenésre alkalmas tér kialakításával. Egy nyílt teret kapva kiemelkedik a templom és megvalósul az épület jellegének megfelelő bejárat kialakítása.

• Kossuth Lajos utca (könyvtár)

A kerítéssel lehatárolt területet összenyitjuk a többi parkkal, így Petőfi Sándor mellszobra könnyen elérhető lesz koszorúzások alkalmával.
A projekt megvalósításának első lépéseként jelenleg irtás, föld- és sziklamunkálatok, helyszíni beton és vasbeton munkálatok valamint a térburkolat alá a sóderágyazat készítése, öntözőrendszerek nyomvonalának kialakítása valósul meg.
• Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Szabadszállás Város Önkormányzata (6080 Szabadszállás, Kálvin tér 1.)
honlap: www.szabadszallas.hu
• Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
DAOP Közreműködő Szervezet
6726 Szeged, Közép fasor 1-3.
Tel: 62/561-920; Fax: 62/561-921

e-mail: ugyfelszolgalat@darfu.hu
Internet cím: www.darfu.hu